Patricia Faasse
Wetenschapshistorica en schrijfster

Patricia Faasse

Click here to edit subtitle

Over Patricia

Patricia studeerde gezondheidswetenschappen in Maastricht, afstudeerrichting theoretische gezondheidswetenschappen. 

In 1987 verhuisde ze naar Amsterdam en begon onder leiding van Olga Amsterdamska aan een promotieonderzoek bij de vakgroep wetenschaps- en technologiedynamica van de Universiteit van Amsterdam. In 1994 promoveerde ze hierop bij professor Stuart Blume. In Experiments in growth vertelt ze het verhaal van de ontdekking van plantengroeistoffen en hun maatschappelijke impact.

Daarna vestigde ze zich als free-lance onderzoeker. Ze schreef boeken voor verschillende opdrachtgevers, produceerde een video en hield lezingen en voordrachten. 

Haar belangstelling ligt bij de geschiedenis van de levenswetenschappen. De puberteitsontwikkeling van de zalm. De spierkracht van de sprinkhaan. De grimassen van de aap. Of het nu gaat om schimmels, koolmezen, delfstoffen, zieke iepen of hersenen; elk onderwerp heeft zijn eigen, fascinerende historie. Patricia zoekt die uit en weet er een verhaal van te maken. Wetenschap is mensenwerk.

Sinds 2006 is Patricia verbonden aan het Descartes Centre for the History and Philosophy of the Sciences and Humanities van de Universiteit Utrecht. Sinds 2013 werkt ze als senior onderzoeker bij het Rathenau Instituut in Den Haag.

In haar vrije tijd kijkt ze nog steeds het liefst naar de zee.